Familie-uitje

25/08/2019 - Educatief familie-uitje


Vanmiddag mochten we hier een familie (jong en oud) uit het midden van het land verwelkomen voor hun jaarlijkse familie-uitje. “We willen toch wel iets 'doen' op zo'n dag, en paarden leek ons wel leuk”. Op één persoon na, had niemand ervaring met paarden, maar iedereen ging voldaan en verrast naar huis.

Het is zo leuk om mensen een inkijkje te geven in 'wat is nou een paard' en de mogelijkheid te bieden om eens heel dicht bij een paard te zijn, of 'm zelfs eens te aaien ! In de oefeningen die we deden kregen de mensen steeds meer vertrouwen in de paarden en in zichzelf :-)

En diegenen die liever op een afstandje bleven, die genoten van de natuur, het heerlijke weer, de relaxte setting en dat de anderen zich zo goed vermaakten (je hoeft zelf niet actief mee te doen om toch te zien, te leren en te genieten). Enne, een selfie maken met een paard... dat doe je toch niet elke dag...:-)

Een prachtige middag! Zijn er nog meer families die een zinvolle familidag-invulling zoeken? :-) Wellicht een idee... ;-)