Next Level Niets-doen

Een dag voor jezelf: opladen, reflectie en inzicht

" Was een heerlijke dag met mooie elementen en overdenkingen , lekker niets doen en toch heel veel gekregen, dankjulliewel "

Een dag voor jezelf, in de natuur

De wei van Chevalja, die aan de rand van Winterswijk ligt, is een heerlijke plek waar we je graag uitnodigen voor een dag 'Next Level Niets-Doen'.

Durf jij een dag alle structuur los te laten? Een dag eens niet van alles moeten ...
Je wordt ontvangen met koffie of thee met wat lekkers en iedereen kan kort met elkaar kennismaken. We doen wat kleine dingen gezamenlijk en daarna is de keuze aan jou wat je gaat doen. We bieden verschillende dingen aan, maar 'niets doen' is ook een prima keuze.

We verzorgen een uitgebreide lunch, die je al dan niet in de groep kunt gebruiken.

We halen je een dag uit de routine en stress, er is tijd voor jezelf met veel ruimte voor ontspanning. Met kleine oefeningen (en activiteiten als je daar behoefte aan hebt) bieden we bewustwording, inspiratie- en aha-momenten. Deze oefeningen zijn niet verplicht maar wel leuk om te doen en hopelijk een stimulans om ook thuis gemakkelijker tot rust te komen.

Het is JOUW dag, wij zorgen voor een fijne veilige plek en voor de inwendige mens.

Je komt voor jezelf, mèt anderen maar niet vóór anderen. Natuurlijk is er ruimte voor contact met de anderen, maar voel je niet verplicht.

Paarden zijn in de buurt, maar het is aan jou of je daar wel of niet contact mee maakt. Hun aanwezigheid is in ieder geval rustgevend en aangenaam.

Gun jij jezelf en/of je vriend(in) zo’n dag?

Laat jij je verwennen en koesteren met liefdevolle aandacht van ons, de natuur en de paarden?

We heten je graag welkom!

Bernadette en Anita

Echt in het moment zijn, brengt het zenuwstelsel tot rust. Heb de moed om de boel de boel te laten en eens he-le-maal niets te doen............. Slow down.........

Wanneer:

 • Dit jaar helaas niet meer :-(.
  In 2023 komen er weer data op de agenda!

Minimaal 4, maximaal 10 deelnemers

Investering: € 79,- (inclusief uitgebreide lunch, koffie/thee/lekkers en materialen)

Ervaring met paarden is niet nodig

Aanmelden via mail: bernadette@chevalja.nl

Wat is er te 'halen' deze dag? (Ofwel: waarom zou je meedoen?)

 • Tijd voor (zelf)reflectie (daar kom je pas aan toe als er rust is in je hoofd en je agenda)

 • De kracht van de natuur ervaren en bijtanken

 • Inspiratie en inzichten opdoen

 • Stilstaan bij hoeveel we 'moeten' in het dagelijks leven

 • De dag is volledig verzorgd, dus alle reden om lekker achterover te leunen

 • Een setting om helemaal jezelf te zijn, zonder enige 'sociale' verplichting

Om de dag zo wie zo interessant te maken, hebben we diverse ideeën waar je naar behoefte iets mee kunt doen, bijvoorbeeld:

 • niets .....

 • genieten van (en in verbinding zijn met) de natuur en de paarden

 • creatieve activiteiten (Moodboard maken, tekenen, schrijven etc)

 • hoofd-/nek/schouder-/hand- of voetmassage door masseuse

 • bewustwordings-vragen/-oefeningen

 • kennismaking 'coachen met behulp van paarden'

 • (stilte-)wandeling door de omgeving
  ('Bosbaden' onder leiding van Annemiek Bollen)

 • ontspannen en opladen

 • Lichaamsgerichte (ontspannings)oefeningen

 • Boek lezen

 • Coachgesprek (kennismaking) met Anita of Bernadette

 • En we hebben nog veel meer bedacht :-)

Ook te omschrijven als: Mindfulness, hier-en-nu, afstemmen op en verbinden met de natuur en jezelf, de signalen van je lichaam voelen ...

Heb de moed om de boel de boel te laten en eens he-le-maal niets te doen............. Slow down.........

Overnachtingen bieden wij niet zelf aan, maar Winterswijk heeft zeer veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld:

Of kijk op: www.100procentwinterswijk.nl

Uit onderzoek blijkt dat we liever iets negatiefs doen, dan helemaal niets..... Dat is toch wel een bijzondere conclusie... ??

Reacties van deelnemers:

 • "Echt een aanrader deze dag. Echt tot rust gekomen met voldoende stof tot nadenken. Ook de catering was prima verzorgd, bedankt!! "

 • "Het was een heerlijke dag …lekker niets doen , alleen maar dingen doen waar ik zin in had …, en wat een leerzame paarden heb je …., mooi dat ze me weer een eye opener hebben gegeven … eb er al gebruik van gemaakt hoor , … wie weet tot een volgende keer …"

 • "Ik denk er nog veel aan terug. Hele fijne dag, ondanks dat ik niet lekker in m’n vel zit. "

 • "Zeker een goed gevoel, over afgelopen zaterdag. Het buiten zijn en luisteren naar verhalen van de natuur en mensen. Iets ontdekken bij mijzelf. Het was een fijne dag. Voelde mij welkom. En de vrijheid wel of niet iets doen ter plekke. Dank voor het delen van de mooi plek. "

 • "Helemaal blanco ging ik naar jullie toe. Geen idee hoe het zou voelen een dag niets doen. Vond het een bijzondere dag... met heel fijn gezelschap. Ik kom graag nog een keer terug."

 • "Een dag om stil te staan en te doen waar je echt behoefte aan hebt. Hoe vaak maak je zo een dag mee?! Tegelijkertijd leerzaam om te zien wat er dan gebeurd. Fijne dag, ervaring en inzichten rijker!"

 • "Wat een heerlijke dag! Ik ben heerlijk tot rust gekomen en het bosbaden was een super ervaring! Echt stilgestaan bij mezelf en de natuur en daardoor kunnen voelen, luisteren, kijken en genieten. Ook niet onbelangrijk: superlekkere verzorging van de inwendige mens!!"

 • "Het was voor mij een heerlijk dag ontspannen zonder iets te moeten. Verbinding opnemen met mezelf, de natuur en dieren. Van harte bedankt voor deze mooie dag, mag vaker zijn!"

 • "Mijn ervaring: Een dag zonder verplichtingen, niets moeten, jezelf iets gunnen, kortom 'next level NIETS DOEN' ! Leuk dat we een mooi notitieboekje mochten meenemen. Nogmaals dank voor de 'niets doe dag'!"

 • "Los laten en echt even niks hoeven/doen lijkt zo makkelijk maar echte ontspanning en geïnspireerd raken is niet altijd even makkelijk."

 • "Gun jezelf deze speciale goed verzorgde dag om er echt even uit te zijn maar dan op een wijze waarbij je innerlijk gevoed wordt door de prachtige omgeving, wijsheid van de paarden , ontspannen bosbaden en de inspirerende gastvrouwen."

 • "Een heerlijke dag omringt door de geuren en de geluiden van de natuur beleven in ontspanning en volledige rust. Even een dag helemaal voor jezelf onder het genot van een heerlijke lunch. Als je ook maar een beetje van jezelf houd moet je jezelf zo'n dag gunnen. Daar laad je jou batterij weer volledig mee op!!"

Gun je zenuwstelsel een dagje rust...

Over ons:

Anita Siks

Ik ben Anita Siks, 50+, woon in Dieren, en heb een grote passie voor paarden en natuur. Welzijn van dieren is voor mij belangrijk waarbij kennis van hun leefwereld mij helpt zo goed mogelijk voor ze te zorgen en met ze om te gaan.

De dynamiek onderling maar vooral tussen mens en dieren vind ik mateloos interessant. Wat brengt de mens bij het dier in beweging en wat brengt het dier bij de mens in beweging? Vooral bij paarden waar we mee werken komt dit sterk naar boven, ik gebruik dit in mijn coaching en lesgeven met paarden.

Natuur brengt me rust, verwondering, blijdschap, aarding en ook relativering. Het hoeft niet groots en meeslepend om me weer bij mezelf terug te brengen en tegelijkertijd in verbinding met mijn omgeving.

Na een stevig ziekbed kamp ik nog met naweëen in de vorm van pijn en niet goed mobiel zijn, ik ben enigszins fysiek beperkt momenteel. Het leert me grenzen stellen en aangeven, geduld oefenen en vertrouwen houden in een goede toekomst. Maar ik ken ook heel goed de frustratie van iets niet kunnen en het gemis aan fysieke activiteit.

Ik kijk naar het grotere plaatje: Waarom gebeuren dingen in ons leven? Hoe kijk je er naar en hoe ga je er mee om? Dan blijken moeilijke zaken hun nut te hebben en wordt het leven luchtiger.

Wat ik meebreng is kennis over paarden, mensen, de nodige levenservaring en liefde voor het leven.


Bernadette

Dagelijks geniet ik van onze prachtige woonplek en geweldige dieren. Ik zou compleet anders in het leven staan, als ik hen niet om me heen had.... Ik kom tot rust in de wei, geniet van de onvoorwaardelijke aandacht van de paarden en het 'werk' voelt niet als werk.


Omdat ik me niet voor kan stellen dat ik de enige ben die zo'n setting nodig heeft ;-), organiseer ik graag deze workshops en wil zoveel mogelijk mensen hierin laten delen. Welkom !