Zenden of nemen? Of ontvangen? Of geven?

10/04/2019 Zenden of nemen? Of ontvangen? Of geven?


Vandaag eindelijk weer eens tijd om zelf even te rijden. Onderwijl vroeg ik me af hoe mijn teugelvoering was. Ik probeer 'niets' te doen met mijn onderarm, terwijl ik een 'streep-teugel' houd (prachtige term van Akasha-rijkunst! – de linker teugel op de foto), maar ik merkte alweer hoe moeilijk dat is... Voor ik het wist voelde ik alweer een lichte weerstand in mijn arm en op de teugel ... :-(


Ik bedacht me dat ik eigenlijk vanuit mijn onderarm constant iets zou willen 'zenden' richting het paardenhoofd... Alsof ik aanwijs welke richting ik op wil.

'Zenden'... dat vond ik wel een leuke omschrijving :-)

En tegelijkertijd besefte ik dat ik alweer aan het 'Nemen' was... grrr....

Terwijl ik zou willen 'Ontvangen'.... (de aanleuning die ze me aanbood...).

En 'Geven'? Tja, dat wil ik ook wel, maar dat klinkt als weggeven / losse teugel / ('boog-teugel' – de rechter teugel op de foto)... Dat is dan weer teveel van het goede...


Tjonge.... waar je al niet druk mee kunt zijn tijdens het paardrijden.... 😇😇

De komende tijd maar eens checken bij mijn ruiters hoe zij er over denken …. :-)